Wandeling Oosterwold II

De start is op de parkeerplaats van de Lidl. Dit is de meest duurzame supermarkt van Nederland en dat past goed in de nieuwste en meest gedurfde wijk van Almere. Een wijk waar je zelf bepaalt wat voor huis je wilt bouwen en waar stadslandbouw centraal staat. Dit is de kortste van de twee wandelingen in het gebied maar geeft al een mooi beeld van hoe bijzonder deze wijk eigenlijk is. En het biedt voldoende aanknopingspunten om ook andere verrassende plekjes van Oosterwold te bezoeken. Loop bijvoorbeeld even door naar het ‘Zweeds eco-dorpje’ Bolderburen (Zuiderzeestraat).

Wat is er te zien tijdens de wandeling?

  1. De Frietboerderij (Daniël Goedkoopstraat)
  2. Kasteelhuis (John Lockeweg)
  3. Landwinkeltje Four Little Dreams en Paradijsvogelbosje (beide aan de Frederik van Eedenweg)
  4. Bolderburen

Nog meer leuke routes

  • Indrukwekkende architectuur op de zeebodem

    Indrukwekkende architectuur op de zeebodem

    Ooit bestond Almere alleen uit het water van de Zuiderzee. Nu fiets je hier over de drooggelegde zeebodem. Op het nieuwe land zijn gevarieerde natuurgebieden ontstaan en verder vind je er moderne architectuur.

  • Kinderfietsroute Nobelhorst

    Kinderfietsroute Nobelhorst

    Fiets door het gloednieuwe dorp Nobelhorst samen met kinderen. Een ideale plek tussen bos en weiland. Een leuke route die je een goed beeld geeft van de nieuwe woonwijken, aangepast voor kinderen.

  • MTB-route Braambergen

    MTB-route Braambergen

    Hoogtemeters maken op de voormalige zeebodem onmogelijk? Dacht het niet. De route Almere Braambergen serveert je 378 hoogtemeters, op een rondje van slechts 7,3 kilometer. De perfecte track voor klim- én afdaaltraining in de polder dus!