Fermenteren van groenten

Tijdens de workshop Fermenteren kun je leren ga je met Jim de geheimen van micro-organismen doorgronden.

Voor onze voorouders was het de gewoonste zaak van de wereld: het fermenteren van groenten. Fermentatie is een lekkere en makkelijke manier om de houdbaarheid van voedsel te verlengen. Jim wil door middel van (h)eerlijk eten de verbinding tussen mens en ecosysteem versterken. Hiervoor gebruikt hij onder meer micro-organismen die helpen bij het proces van fermentatie. Op natuurlijke wijze maak je zo voedsel lang houdbaar en de micro-organismen zijn ook nog eens gezond voor de darmflora.

Jim Groot is onze kok die het heerlijke driegangendiner bereidt voor aanvang van de voorstellingen (van woensdag t/m zaterdag).

Fermenteren kun je leren, zondag 21 juli om 13.30u.Toegang is gratis, wel graag een plekje reserveren via suburbia.nl of stuur een mail aan kaartverkoop@suburbia.nl. Neem je eigen jam- of weckpot mee!

Voorafgaand aan de matineevoorstellingen kom je meer te weten over de plek van de voorstelling, de biologisch-dynamische Stadsboerderij Almere én over duurzaam groenten verbouwen én eten tijdens één van de inleidingen.

Kom je ook naar één van de (boeren)praatjes in de appelboomgaard op het erf van de stadsboerderij! Elke zondag is er een andere, gratis toegankelijke inleiding!

Eerstvolgende datum: 2024-07-21

Telefoon: 036 844 81 48

Starttijd: 13:30

Nog meer leuke activiteiten