Herinner ons

Herinner ons is terug!

Hallo jij, mens, hoe is jouw band met de trompetterzeenaald? De kleine wrattenbijter? Of het bleekgeelblaasjeskruid? Zomaar wat namen van de rode lijst. Dieren en planten die op het punt staan voorgoed te verdwijnen. Moeten we daar niet iets mee? Mis jij ze als ze er niet meer zijn? Wat als we van uitstervende planten en dieren op eenzelfde manier afscheid nemen als van onze eigen dierbaren? Kan je verdriet voelen om dieren die je niet hebt gekend, maar wiens verdwijnen wel invloed heeft op ons voortbestaan? Want alles hangt met elkaar samen. Hoe doe je dat, rouwen om een plant waarvan je het bestaan niet wist? In Herinner Ons zoekt dit uit, samen met jou. Nu we er nog zijn.

Herinner Ons is een muzikale samenkomst in de openlucht waar een commissie van ecologen, ritueel begeleiders, kunstenaars en een groep pissebedden manieren zoekt uitstervende dieren, planten en natuurlijke fenomenen zoals smeltende gletsjers te gedenken. Een poging tot stilstaan bij wat onopgemerkt verdwijnt. Maar ook bij het wonder van het leven, de (veer)kracht van de natuur en alles wat er nog wél is.

Eerstvolgende datum: 2024-09-13

Kaarten bestellen: https://goudenhaas.nl/herinner-ons

Starttijd: 16:00

Nog meer leuke activiteiten

  • Zomerfestival 2024

    Zomerfestival 2024

    Bij Stad & Natuur vieren we samen nog een groot feest voordat de zomervakantie voorbij is met het jaarlijkse Zomerfestival!

  • Kruidensafari Almeerderhout

    Kruidensafari Almeerderhout

    Ga mee met deze kruidensafari met de ecokar door het Almeerderhout en leer onderweg veel over kruiden en hun toepassing van kruidendeskundige Gitte. Geniet van de wondere wereld van wilde planten.

  • Bijen- en insectendag

    Bijen- en insectendag

    Ontdek de fascinerende wereld van bijen en insecten tijdens de Bijen- en Insectendag op 7 juli bij Stad & Natuur, waar je kunt deelnemen aan activiteiten zoals het maken van insectenhotels, bijendansen leren, honing proeven en meer!