Wandelroute Vierseizoenenpad

Ontdek het Vierseizoenenpad in de Stadsbossen van Almere. Dit betoverende pad neemt je mee op een reis door de prachtige natuur van het Almeerderhout, waarbij elk seizoen zijn eigen verrassingen en schoonheden biedt. In het voorjaar zie je alles in bloei staan en hoor je baltsende watervogels. Tijdens de zomer tonen bevers zich in de avonduren, terwijl ijsvogels overdag jagen in de poelen van de Hoge Vaart. De herfst betovert met paddenstoelen en herfstkleuren, terwijl de winter verse sporen van beveractiviteiten onthult.

Tip: Dit pad is toegankelijk voor scootmobielen en rolstoelen. Na regenval kunnen er plassen ontstaan, maar aan het einde van de route kun je van het pad af en door het bos gaan, of op het Kemphaanpad blijven om terug te keren naar het startpunt.

Geniet van een heerlijke pauze bij restaurant Buitengewoon Lekker in Buitencentrum Almeerderhout, waar een ruim terras wacht met koffie, lunch of borrel, bereid met veelal biologische streekproducten.

Bereikbaarheid: Met de auto bereik je het startpunt via de Waterlandseweg, afslag Stadslandgoed de Kemphaan. Voor openbaar vervoer neem je bushalte De Kemphaan aan de Waterlandseweg, op slechts 5 minuten lopen van het startpunt.

Nog meer leuke routes

  • Sloeproute Almere & Zeewolde: Eilandhoppen en poldervaren

    Sloeproute Almere & Zeewolde: Eilandhoppen en poldervaren

    Vanaf Almere Haven, Naarden of Huizen vaar je over de Randmeren, langs land dat nog niet zo lang geleden door mensenhanden is gemaakt. Leg aan bij uitnodigende eilandjes en steden, vaar door statige sluizen en ervaar rust en ruimte in de polder.

  • Street Art Route Almere

    Street Art Route Almere

    Een moderne stad kan niet zonder street art. En Almere ís een moderne stad. Kijk goed om je heen en je ontdekt overal eigentijdse stadskunst.

  • Rondje Almere

    Rondje Almere

    Door het volgen van deze route ontdek de Almere vanaf het water. Het oudste stadsdeel Almere Haven, het Weerwater, de Noorderplassen en nog veel meer!