Wandelroute Kathedraal

Ontdek tijdens deze wandeling door het Almeerderhout het opmerkelijke landschapskunstwerk: de Groene Kathedraal. Een indrukwekkende replica van de gotische kathedraal Notre-Dame uit Reims, maar met een bijzondere twist – deze kathedraal is niet gebouwd van steen, maar van hout. Kunstenaar Marinus Boezem bracht dit kunstwerk tot leven in 1987, gebruikmakend van 178 populieren die de plattegrond van de kathedraal vormen. De betonnen paden symboliseren op hun beurt de ribben van het kruisgewelf. Een unieke ervaring die de grenzen tussen kunst, natuur en architectuur doet vervagen. 

Begin je reis langs het Kathedralenpad via de Tureluurweg, met het startpunt aan deze route. Bij het voltooien van de wandeling bevindt de parkeerplaats zich aan het einde van het pad. De meest nabije bushalte bevindt zich aan de Vogelweg in Almere, op slechts 1,5 km loopafstand van de parkeerplaats.

Nog meer leuke routes

  • Eemmeerroute

    Eemmeerroute

    Deze fietsroute start vanaf TOP Eemhof; het meest zuidelijke puntje van Flevoland. Deze afwisselende fietsroute leidt langs diverse landschappen. Van dichte bossen en uitgestrekte landerijen tot moerasachtige natuurgebieden. En dat allemaal in het vroegere stroomgebied van rivier de Eem.

  • Sloeproute Almere & Zeewolde: Eilandhoppen en poldervaren

    Sloeproute Almere & Zeewolde: Eilandhoppen en poldervaren

    Vanaf Almere Haven, Naarden of Huizen vaar je over de Randmeren, langs land dat nog niet zo lang geleden door mensenhanden is gemaakt. Leg aan bij uitnodigende eilandjes en steden, vaar door statige sluizen en ervaar rust en ruimte in de polder.

  • Fietsroute Bevertrail

    Fietsroute Bevertrail

    De fietsroute Bevertrail is een route van 42 kilometer, leidend door het agrarische polderland, maar ook door het landschap van natuur en groen stedelijk gebied. Ontmoet de bever langs de route. Als nachtdier zul je hem overdag waarschijnlijk niet tegenkomen, maar bij schemering is de kans groter.