Kinderfietsroute Nobelhorst

Fiets door het gloednieuwe dorp Nobelhorst samen met kinderen. Een ideale plek tussen bos en weiland. Een leuke route die je een goed beeld geeft van de nieuwe woonwijken, aangepast voor kinderen. Nobelhorst heeft grote ambities als het aankomt op duurzaamheid. Het dorp heeft een bestaand bos van 75 hectare en krijgt een eigen kanoroute.

Tips voor onderweg
Bezoek Stadslandgoed de Kemphaan tijdens deze route. Een plek midden in de natuur waar je kunt genieten een middagje weg. Klim bij Fun Forest, bewonder de dieren bij Almere Jungle of stop voor een hapje of drankje.

Smullen en Spelen
Ga achteraf lekker eten bij Pannenkoekhuis Smullen & Spelen voor een welverdiende pannenkoek. Klim & klauter daarna in de gave klimtoestellen in de tuin!

Nog meer leuke routes

  • De eetbare stad

    De eetbare stad

    Wil jij de voedselomgeving van Almere ontdekken? Stap op je fiets en ontdek de stad. Almere heeft veel te bieden op het gebied van voedsel, mede dankzij de 187 etnische groepen die de stad rijk is.

  • Wandelroute Oosterwold

    Wandelroute Oosterwold

    Deze wandeling door Oosterwold is ongeveer 8 km en komt langs verrassende plekjes. Er is veel natuur in Oosterwold maar de echte verrassing zit hem eigenlijk in de bouwwerken.

  • Nieuwe stad op de zeebodemroute

    Nieuwe stad op de zeebodemroute

    Deze route start bij Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders en brengt je langs de bijzondere architectuur van Almere Buiten en het centrum van de stad. Je fiets ook langs de unieke natuurgebieden in Nationaal Park Nieuw Land.