Fietsen langs Almeerse wateren, natuur en bijzondere architectuur

Deze fietstocht heeft alle elementen van Almere in zich. Water, natuur en bijzondere architectuur.
Flevoland is verrezen uit het water. Toch is er in en om Almere nog steeds water te over, van moerasplassen tot uitgegraven recreatieplassen en vaarten. Diverse bijzondere vogelsoorten weten dat water te vinden, maar er zwemmen ook bevers in rond. Aan de oevers springt bijzondere architectuur in het oog. Want wist je dat Almere de derde stad in Nederland is met unieke architectuur? Wereldberoemde architecten als Rem Koolhaas, Herman Hertzberger en Liesbeth van der Pol hebben hier hun kunsten vertoond. Maar ook complete woonwijken hebben een bijzondere en buitengewone architectuur. 

Download hier de route

Nog meer leuke routes

  • Wandelroute Oosterwold

    Wandelroute Oosterwold

    Deze wandeling door Oosterwold is ongeveer 8 km en komt langs verrassende plekjes. Er is veel natuur in Oosterwold maar de echte verrassing zit hem eigenlijk in de bouwwerken.

  • Fietsroute Jonge Bossen in Flevoland

    Fietsroute Jonge Bossen in Flevoland

    Deze fietsroute van 58,5 km brengt je zowel door het Horsterwold in Zeewolde, dat het grootste aaneengesloten loofbos van Nederland is, als door de Almeerse stadsbossen Cirkelbos en Kathedralenbos. In dat laatste bos vind je het landschapskunstwerk ‘de groene kathedraal’. Stap af en ga het bekijken.

  • Rondje Almere

    Rondje Almere

    Door het volgen van deze route ontdek de Almere vanaf het water. Het oudste stadsdeel Almere Haven, het Weerwater, de Noorderplassen en nog veel meer!