Dwars door stad en natuur Almere

Deze route start op Stadslandgoed de Kemphaan. Een bijzonder landgoed in een jonge stad met een korte maar zeer bijzondere geschiedenis. Almere is gebouwd op de bodem van de voormalige Zuiderzee met prachtige natuur en indrukwekkende architectuur. 

Nog meer leuke routes

  • Fietsroute Jonge bossen in Flevoland

    Fietsroute Jonge bossen in Flevoland

    Het Horsterwold is met een oppervlakte van 3.700 hectare het grootste aaneengesloten loofbos van Nederland. Het bos is van bijzondere ecologische waarde. Het heeft namelijk een bodem van kleigrond. Aan de randen is het bos voornamelijk bedoeld voor de houtproductie, maar in het midden van het Horsterwold kan de natuur ongestoord zijn gang gaan. Het…

  • Eemmeerroute

    Eemmeerroute

    Deze fietsroute start vanaf TOP Eemhof; het meest zuidelijke puntje van Flevoland. Deze afwisselende fietsroute leidt langs diverse landschappen. Van dichte bossen en uitgestrekte landerijen tot moerasachtige natuurgebieden. En dat allemaal in het vroegere stroomgebied van rivier de Eem.

  • De eetbare stad

    De eetbare stad

    Wil jij de voedselomgeving van Almere ontdekken? Stap op je fiets en ontdek de stad. Almere heeft veel te bieden op het gebied van voedsel, mede dankzij de 187 etnische groepen die de stad rijk is.